Imatran Urheilijoiden Senni Salminen ponkaisi kolmiloikan voittoon Jyväskylässä halliennätyksellään 13,73. Se on talven kotimainen kärkitulos ja vei Salmisen kotimaan kaikkien aikojen hallitilastossa neljänneksi.

Kärkituloksen tekivät myös naisten 400 metriä halliennätyksellään 55,25 voittanut Turun Toverien Milja Thureson sekä miesten pituushypyn 745 kantaneella hypyllä voittanut Joensuun Katajan Kalle Salminen.

Senni Salminen on syksyn harjoittelussaan satsannut nopeuden parantamiseen, joka on tuottanut tulosta.

– Nopeutta on tullut sen verran lisää, että alussa oli vaikeuksia saada hyppyä kulkemaan, mutta nuo sarjan kaksi pisintä hyppyä 13,73 ja 13,68 olivat jo hyviä, Salminen kertaili.

Salmisen edellinen halliennätys oli viikko sitten Helsingissä hypätty 13,56.

– Tällaisia hyppyjä osasin harjoitusten perusteella odottaa, mutta parempaa yritetään. Tuntuu, että nyt pääsee huonollakin hypyllä sinne 13,50:een. 14 metrin ylitystä en uskalla hallikaudelle luvata, mutta sinne lähelle pitäisi päästä, Salminen sanoo.

Joensuun Katajan Kalle Salminen ponnisti pituushypyn voittoon talven kotimaisella kärkituloksella 745. Salminen haki hyvää tulosta heti ensimmäisellä hypyllä, joka olikin pisin, mutta painui yliastutuksi.

– Ensimmäisellä olisi pitänyt saada tulos. Sen jälkeen ponnistus painui vähän pehmeäksi ja aloin vaistomaisesti varoa polvea, Salminen sanoi.

Salmiselta todettiin syksyllä hyppääjän polvi -vaiva ja pieni repeämä. Vaiva hoidettiin rikastetulla verihiutaleplasmalla.

– Olen pystynyt harjoittelemaan sen jälkeen muuten hyvin, mutta lajiharjoittelu on sen takia jäänyt vähän jälkeen, Salminen sanoi. Talven mittaan Salminen on pudottanut 60 metrin ennätyksensä 6,96:een.

Naisten korkeushypyssä koko kärkitrio ylitti 179. Voiton vei Lahden Ahkeran Heta Tuuri. Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen oli toinen ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä kolmas.

Lähde: Urheiluliiton tiedote