Suomalaislautailijan uran ensimäinen maailmancup-kilpailu Calgaryssä toi hyvää kokemusta – ”Oletin, että olisi paljon kireämpää porukkaa”

© Kuva: Getty Images

Kanadan Calgaryssä laskettiin perjantaina slopestylen maailmancupin karsinnat, joihin ainoana suomalaisena osallistui hyvinkääläinen Valtteri Kautonen. Kilpailu oli Kautoselle uran ensimmäinen aikuisten maailmancup. Hänen sijoituksensa karsinnoissa oli 36:s. Sunnuntaina laskettavaan finaaliin eteni 16 laskijaa. Karsinnat voitti Japanin Ruki Tobita.

Kautonen hyppäsi karsintalaskussaan toisesta hyppyristä backside 1260 -tempun hieman liian sivuun ja ajolinjalta oli haastavaa saada vauhtia viimeiseen hyppyriin:

– No tuota tämä päivä ei mennyt ihan pulkkaan. Reilit meni kyllä mainiosti ja tuo sivukaari mutta sen jälkeen tulikin ongelmia: backside 1260:ssa hypättiin liian sivuun ettei saatu enää linjaa viimeiseen hyppyriin. Pikkasen sapettaa mutta katsotaan jos tästä Tsekkeihin pääsee maailmancupiin, niin sinne lähdetään laskemaan kovalla menolla. Pitää treenata vielä lisää isoja temppuja, Kautonen kommentoi.

Kisatunnelmasta ensimmäisessä maailmancupissaan Kautonen oli positiivisesti yllättynyt:

– Kisameininki oli ihan ookoo. Oletin, että olisi paljon kireämpää porukkaa kuin pienemmissä junnukisoissa ja Suomi Toureilla mutta ihan rentoa täällä on. Ei tämä nyt loppujen lopuksi niin paljoa erilainen kilpailu sitten ollutkaan kuin mitä oletin, Kautonen kommentoi.

Valmentaja Tero Manninen koki, että kilpailu oli erinomaista kokemusta nuorelle Kautoselle:

– Kuten Valtteri itse sanoikin, niin tällä kertaa backside 1260 koitui kohtaloksi. Pari treenipäivää oli vähän huonompaa keliä ja kisatemppuja ei saanut treeneissä tehtyä. Tänään karsintojen treenissä ehti vähän kokeilla 1260:sia ja oltiinkin hyvällä luottamuksella, että temppu olisi tullut kisassakin mutta ei tällä kertaa. Nämä on aina pienestä kiinni. Karsinoissa oli hyvä keli ja aurinkokin paistoi. Tuulta ei ollut nimeksikään. Silti monella oli vauhdit todella tiukassa viimeiseen hyppyriin ja monet kilpailijat joutuivat helpottamaan laskuaan. Reililaskeminen on Valtterilla hyvällä mallilla ja treeneissä tuli kokeiltua paljon eri temppuja ja laskulinjoja. Tämä reissu oli todella hyvää kokemusta Valtterille, Manninen kommentoi.

Calgaryn maailmancupin finaali lasketaan sunnuntaina. Lähetys suorana Yle Areenassa klo 21.55 alkaen. Slopestylen maailmancup jatkuu maaliskuun lopulla Tsekeissä. Lumilautailun US Open kilpaillaan helmikuun lopussa.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.