Suomi eteni futsalin MM-karsinnan Elite Roundilta jatkoon viime viikolla. 2-2 tasapelit Italiaa ja Portugalia vastaan, sekä 4-2 voitto Valko-Venäjästä takasivat Suomelle lohkokakkosena paikan MM-jatkokarsintaan.

Karsintaottelun vastus selvisi tänään, kun lohko B saatiin päätökseen. Lohkon viimeinen ottelu Espanja-Serbia päättyi lukemin 5-1 Espanjan voittoon ja näin Serbia jäi lohkokakkoseksi. Otteluparin pelipäivät ovat torstaina 9.4. Serbiassa ja sunnuntaina 12.4 Suomessa. Kaksiosaisen ottelun voittajaa ratkaistaessa, kummankin joukkueen tehtyä yhtä monta maalia otteluissa, voittaja on joukkue, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja.

Suomen Palloliiton futsalpäällikkö Jyrki Filppu kertoo, että Suomen joukkue saapui kotimaan kamaralle menestyksekkäästä Elite Roundin turnauksesta Portugalista maanantai-iltana. UEFA:n kriteerit ottelupaikan suhteen ovat tiukat ja ottelun suuri kiinnostus myös asettavat vaatimuksia otteluhallille.

– Ennakkovalmisteluita on tehty, mutta lopullista pelipaikkaa ja kellonaikaa ei ole vielä valittu ja päätetty. Tänään tiistaina laitoimme ison pyörän pyörimään ja tämän viikon aikana tutkimme Palloliiton tapahtumatoiminnon kanssa eri hallivaihtoehdot käymällä paikan päällä saadaksemme varmuuden hallin käytettävyydestä tähän isoon otteluun. Ottelu on jo nyt tuottanut suurta kiinnostusta, joten yleisökapasiteettiakin täytyy miettiä. Tämähän on hieno juttu suomifutsalille, Filppu kertoo.

Palloliitto tiedottaa ottelupaikasta ja tapahtumatiedoista heti niiden selvittyä.

Lähde: Palloliitto