Olympiavoittaja ja yksi kilpakävelyn historian suurista Hartwig Gauder on kuollut keskiviikkona 65 vuoden iässä. Thüringer Allgemeinen kertoo Gauderin menehtyneen sydänkohtaukseen.

Suomalaisittain etenkin Reima Salosen kovana kilpakumppanina muistuttu Gauder – itäsaksalainen oli neljä Salosen voittaessa Euroopan mestaruuden 1982 – kärsi aktiiviuransa jälkeen pitkään sydänvaivoista. Bakteeritulehdus vioitti hänen sydäntään niin pahasti, että edes oli elinsiirto vuonna 1997.

Gauder palasi operaation jälkeen kuitenkin vahvasti julkisuuteen ja teki näkyvää työtä elinsiirtopotilaiden hyväksi. Hän oli tuttu näky myös maratoneilla niin Berliinissä, New Yorkissa kuin Fuji-vuorellakin Japanissa.

Viime kuukausina Hartwigin vointi heikkeni kuitenkin nopeasti ja Gauder joutui viettämään tuntikausia päivittäin dialyysihoidossa. Lääkärit näyttivät vastikään vihreää valoa uudelle sydämensiirrolle, mutta valitettavasti turhan myöhään.