Ammattipyöräilyn klassikoista suurinta eli Tour de Francea uhkasi jo peruuttaminen kokonaan, mutta nyt kilpailukalenterista on löytynyt aukko, johon kisa pyritään saamaan siirrettyä. Ranskassa ajettaisiin suunnitelman mukaan 29.8. – 20.9. tänä vuonna.

Synkkiä pilviä nousi taivaalle alkuviikosta Ranskan presidentin Emmanuel Macronin julistuksen myötä.

– Suuria juhlia tai tapahtumia, joissa on paljon yleisöä ei voida järjestää ainakaan ennen heinäkuun puoliväliä, Macron ilmoitti.

Tämä merkitsi Tourin alkuperäisen ajankohdan siirtymistä roskakoriin. Siirtäminen syksylle ei ole ihan yksinkertaista Espanjan ympäriajon Vuelta e Espanan ollessa kalenterissa jo elokuun puolivälistä syyskuun alkuun.

EFE:n lähteiden mukaan Touria suunnitellaan nyt kuitenkin ajettavaksi elokuun lopulta lähtien ja neuvotteluita aikatauluista käydään niin Tourin, Vueltan kuin kolmannen suurajon Giro d’Italian kesken.