Tour de Francen peruminen olisi 200 miljoonan tappio – kisan ajamisella ”suurin mahdollinen merkitys”

© Kuva: Getty Images

Kesän 2020 urheilutapahtumia on peruttu jo melkoinen tukku ja suuriakin tapahtumia on siirretty vuodella eteenpäin – kuten olympialaiset ja jalkapallon EM-lopputurnaus. Kaikkia isoja tapahtumia ei kuitenkaan voi siirtää.

Yksi tällainen on jokavuotinen maailman tunnetuimpiin ja legendaarisimpiin kuuluva pyöräilyn Tour de France. Tämän vuoden kisan on määrä alkaa 27. kesäkuuta Nizzasta, mutta yhä harvempi uskoo näin käyvän.

Kyse on kuitenkin paljon enemmästä kuin vain pyöräilykilpailusta. Ranskalle Tour de France on osa kansallista kulttuuriperintöä.

– Tourin ajamisella on suurin mahdollinen merkitys, kuvaili Ranskan urheiluministeri Roxana Maracineanu jo aiemmin.

Kilpailun järjestäjä ASO:n tappioiden peruuntuneesta kisasta arvioidaan nousevan jopa 200 miljoonaan euroon. Ranskan valtio on väläytellyt jo tuen mahdollisuutta, mutta virallista tietoa asiasta ei ole.

Tour de Francen kohdalla toivonkipinä tuikkii kuitenkin vielä, sillä lopullista päätöstä voidaan venyttää pidemmälle kuin vaikkapa olympialaisten kohdalla.

– Ympäriajon peruminen on toki helpompaa, kun olympialaisissa on 11 000 osallistujaa. Minä odottaisin vielä miten tilanne kehittyy. Me kaikki harjoittelemme ja minulle riittäisi, vaikka peruminen tulisi kaksi viikkoa ennen starttia, ammattipyöräilijä Roger Kluge sanoi SportBildille.

– Näen kuitenkin mahdollisuudet ajaa Tour hyvin pieninä. Perusasiat eivät ehdi kuntoon siihen mennessä. En usko, että kahdessa kuukaudessa muuttuu niin paljon.Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.