Koronatilanne on iskenyt pahasti myös Intiaan ja sen myötä 15-vuotias tyttö Jyoti Kumari työttömän isänsä kanssa päätti lähteä New Delhin tienoilta suvun kotikylään Bihariin, Koillis-Intiaan. Ihan pikkulenkistä ei ollut kyse, sillä kaksikko taittoi 1200 kilometrin matkan viikossa vanhalla polkupyörällä – Jyoti polki ja isä istui tavaratelineellä kaksikon matkatavaroiden kanssa.

Vanha polkupyörä oli ostettu viimeisillä säästöillä, eikä ollut ihan parhaassa iskussaan enää. Sitkeä tyttö kuitenkin polki ja polki – koko yli tuhannen kilometrin matkan perille saakka. Matkanteko nousi nopeasti uutisaiheeksi Intiassa ja aiheesta kiinnostui myös Intian pyöräilyliitto.

– Hän taittoi tuollaisen matkan isänsä ja tavaroiden kanssa seitsemässä päivässä. Minusta hänessä oli sitä mitä vaaditaan – tuollaista sinnikkyyttä. Me voimme kokeilla sitä, liiton johtaja Onkar Singh sanoi intialaismedialle Kronen Zeitungin mukaan.

Jyoti ei alkuun ollut järin innostunut pyöräilyliiton kutsusta, vaan sanoi haluavansa jatkaa koulunkäyntiä.

– Kerroimme hänelle, että koulua voi käydä myös akatemioissamme, Singh totesi.

Nyt sekä Intian pyöräilyliitto että Jyoti Kumari odottavat matkustusrajoitusten poistumista. Sen jälkeen edessä on matka New Delhiin kokeilemaan miten polkeminen onnistuu myös kilpailumielessä.

BBC News Hindi

@BBCHindi
लॉकडाउन था, सो अपने पिता को साइकिल पर बैठाकर गुरुग्राम से दरभंगा ले गई बेटी...
वीडियो: मोहन भारद्वाज और सीटू तिवारी