Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Floridassa pidetyissä juhlissa tapahtunut välikohtaus johti pidätysmääräykseen kahdesta NFL-pelaajasta syytettynä aseellisista ryöstöistä ja törkeistä väkivallanteoista aseella uhaten.

Kaksikosta New York Giantsin DeAndre Baker ilmoittautui poliisille jo aiemmin ja nyt myös Seattle Seahawksin Quinton Dunbar on vapaaehtoisesti astellut Miramarin poliisin suojiin.

Myös syytökset ovat tarkentuneet väitetyn ryöstösaaliin osalta. Kaksikko on poliisiraportin mukaan saanut saaliikseen barbecue-juhlista muun muassa yli 11 000 dollaria rahaa, 18 000 dollarin arvoisen Rolex-kellon, 25 000 dollarin arvoisen Hublot-kellon, 17 500 dollarin arvoisen Audemars Piguet -kellon ja muita arvoesineitä.

Kaksikon asianajajat ovat ehtineet jo arvostella poliisia liiasta innokkuudesta asian saaman julkisuuden takia ja molemmat vakuuttavat lisäksi syytösten olevan täysin tekaistuja.

– Tämä on 23. vuoteni, kun puolustan niitä, joiden tunnen olevan virheellisesti syytettynä tai väärin kohdeltuna. Se ei tarkoita sitä, että kaikki poliisit olisivat pahoja tai kaikki hyviä. Meillä kaikilla on työmme ja teemme sen parhaan kykymme mukaan. Poliisiraportit sisältävät juuri sen mitä heille on kerrottu tai sanottu, oikeus on se paikka missä nuo raportit käydään läpi, väitteet tutkitaan ja vastaajalla on oikeus haastaa todisteet. Älkää hosuko tuomitsemisen kanssa, Bakerin asianajaja Bradford Cohen kirjoitti.

– Tätä kirjoittaessani syytön mies istuu vankilassa edessään syytökset, jotka eivät pidä vettä millään lailla, Dunbarin asianajaja Mike Grieco puolestaan ilmoitti.