Loistava kiskaisu! – Jyväskylässä nähtiin keihäänheiton kauden kotimainen kärkitulos ja vuoden maailmantilaston kakkosheitto

© Kuva: Getty Images

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen sivalsi ennätyksensä ja naisten keihäänheiton kauden kotimaisen kärkituloksen 57,84 Jyväskylässä käydyissä kilpailuissa. Valtasen tulos on sekä 19-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilaston että 19-vuotiaiden kuluvan vuoden maailmantilaston kakkostulos.

– Kyllä odotukset on, että tulisi pitkiä heittoja jokaisessa kilpailussa ja myös sitä toivoisin, että 60 metriä tulisi, totesi Valtanen.

Jyväskylässä reilut kolme metriä ennätystään kohentanut Valtanen, 19, on onnistunut talven harjoittelussaan. Urheilu-uraansa hän maustaa edelleen pesäpalloilulla, mutta marssijärjestys kahden lajin välillä on selvä.

– Keihäänheitto on ykkösjuttu. Jos se vaatii lepoa, olen pois pesistreeneistä, Valtanen sanoo.

Vuosi sitten Valtanen voitti 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja heitti Lappeenrannan Kalevan kisoissa toiseksi ennätyksellään 54,78. Oman ennätyksen parantamisen ohella onnistuminen Turun Kalevan kisoissa elokuussa on tämän kauden kärkitavoite.

– Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu, Valtanen linjaa kesän pääkilpailujaan.

Oma ennätys koheni tukevasti jo helteisellä Harjun kentällä sunnuntaina, mutta Valtasen mukaan parantamisen varaa yhä on.

– Vauhti on ehkä se, jossa on edelleen kohennettavaa, vaikka se on jo parantunut paljon.

Erkkola ennätysvireessä, Jääskeläiseltä vahva avaus

Jyväskylän naisten kilpailun toisen ja kolmannen sijan veivät Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen ja Sanne Erkkola tuloksin 55,86 ja 55,58. Erkkola kohensi viime vuoden Kalevan kisojen karsinnassa heittämäänsä ennätystään kahdella sentillä.

– Tuli enemmän kuin odotin. Harjoituksissa on ollut heittämisen kanssa vähän hakemista. Nyt se oli tasaisempaa ja sain jalat hyvin toimimaan, Erkkola sanoi.

Erkkolan mukaan uran parhaan kauden avauksen taustalla on hyvin sujunut harjoituskausi.

– Ominaisuudet ovat menneet hyvin eteenpäin, Erkkola sanoi.

Jääskeläinen heitti viime kesänä Pihtiputaan keihäskarnevaalissa ennätyksensä 57,47 ja oli Lappeenrannan Kalevan kisoissa pronssilla. Talven treenien jäljiltä edellytyksiä on tavoitella 60 metrin kaarta.

– Vauhti pyöri ja oli vielä sellaista pompottelua, Jääskeläinen kertaili.

– Fyysiset ominaısuudet ovat menneet eteenpäin. Nyt pitää vaan saada vauhti tulemaan suoraan ja saada heitto etenemään hyvin eteenpäin, Jääskeläinen linjasi.

Koko Jyväskylän naisten kilpailun kärkitrio kohtaa uudelleen sunnuntaina 7.6. Lahdessa Uusi Alku -kisoissa.

Lähde: Urheiluliitto