Liedon Parman Tuomas Lehtonen voitti Turussa miesten 400 metriä ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 47,98.

Lehtonen, 21, lohkaisi kolmen vuoden takaisesta ennätyksestään 37 sekunnin sadasosaa. Hän saavutti viime kesänä päälajissaan 400 metrin aitajuoksussa Kalevan kisojen pronssimitalin.

– Tavoite oli juosta kovaa ja 300 metriä menikin sinne 34 sekunnin tietämille. Viimeinen 100 metriä meni aika hiljaa eikä polvi enää noussut, mutta ensi kerralla sitten paremmin, Lehtonen totesi.

Lehtosen alkukauden hyvät juoksut lupaavat hyvää päämatkalle 400 metrin aitajuoksuun.

– Juoksen aidat ensimmäisen kerran ehkä ensi viikolla Turussa ja sitten varmaan Espoossa, Lehtonen viittasi 27. kesäkuuta käytävään teemakisaan.

Toiseksi Turussa tuli Helsingin Kisa-Veikkojen 17-vuotias Benjamin Lee ennätyksellään 49,12. Kolmanneksi sijoittui Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksuissa peräti seitsemän mitalia haalinut Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila ajalla 49,78.

Lähde: Urheiluliitto