Vantaalla pidetyssä naisten SM-maratonilla Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen, 47, juoksi tasaisen kilpailun ja kohensi 45-vuotiaiden SE:n lukemiin 2.42.43. Vahvaa paluuta kilpajuoksun pariin tekevä Helsingin Juoksijoiden Päivi Kauppinen, 47, oli toinen ajalla 2.43.45.

– Aika leppoisaa se oli, paitsi että niska kramppasi. Pidin tasaisen tahdin alusta lähtien, Manninen sanoi.

Manninen on kamppaillut alhaisten hemoglobiiniarvojen kanssa ja lähti matkaan vähän epävarmana.

– Se heikko hemoglobiini tekee sen, että tavallaan ei ole maksimivauhtia. Tuntuu, ettei saa itsestään irti, Manninen sanoi.

Kauppinen juoksi edellisen maratoninsa vuonna 1998. Hän piti nuoruusvuosien jälkeen pitkän kilpailutauon, tekee nyt paluuta ja oli tyytyväinen SM-hopeaan.

– Onneksi en edes yrittänyt lähteä Mannisen perään. Kun en ole näitä kilpailuja juossut 20 vuoteen, ei ollut oikein mitään ajatusta etukäteen. Tıesin, että kunto on ihan ok, jos maltan lähteä järkevään vauhtia, kuten tein. Juoksu tuntui hyvältä, Kauppinen sanoi.

Kolmantena maaliin saapui vasta toisen maratoninsa juossut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Katri Niemistö ennätyksellään 2.55.53. Kolme tuntia alitti myös neljänneksi juossut Esbo IF:n Riitta Paasio.

Lähde: Urheiluliitto