Pohjoismaisten lajien maailmancupien superviikonloppu lähestyy, kun maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupit saadaan kaikki samalle areenalle Rukalle. Suomen joukkueet avaavat kansainvälisen kilpailukauden koronapandemian sävyttämän harjoituskauden jälkeen Rukalta.

Maajoukkueet ensimmäiseen maailmancupiin on nimetty. Maastohiihdossa viikonlopun joukkueeseen nimettiin 12 naista ja 12 miestä. Maajoukkuekiintiö on tuttuun tapaan kuusi urheilijaa. Kansallinen ryhmä on kaventunut neljään urheilijaan, mutta uuden säännön mukaan järjestävä maa saa vielä nimetä kaksi U23-urheilijaa omiin maailmancupeihin.

Mäkihypyssä mukana on kahdeksan urheilijan joukkue, joista valitaan maajoukkuekiintiössä hyppäävät lähempänä kilpailua. Joukkue harjoittelee alkuviikon aikana Rovaniemellä, jossa mäki on lumetettu hyppykuntoon.

Yhdistetyn joukkueeseen nimettiin kuuden A-maajoukkueurheilijan lisäksi neljä urheilijaa. Koska joukkue ei ole päässyt ennen maanantaita testaamaan hyppykuntoaan, valmennusryhmä nimesi Rukalle ison joukkueen, josta kilpailukohtaisesti karsitaan kahdeksan urheilijaa/kilpailu. Yhdistetyn joukkue harjoittelee mäkijoukkueen tavoin Rovaniemellä.

Iivo Niskanen oli sivussa Suomen cupin hiihdoista selkävaivojen vuoksi. Hänet on kuitenkin valittu mukaan Rukan joukkueeseen.

MAASTOHIIHTO

Maajoukkue, naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski
Kansallinen ryhmä, naiset
Anni Alakoski, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen, Susanna Saapunki
U23, kansallinen, naiset
Tiia Olkkonen, Eveliina Piippo
Maajoukkue, miehet
Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen
Kansallinen ryhmä, miehet
Joel Ikonen, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen, Verneri Suhonen
U23, kansallinen, miehet
Petteri Koivisto, Miska Poikkimäki

MÄKIHYPPY

Maajoukkue ja kansallinen ryhmä
Antti Aalto, Mico Ahonen, Andreas Alamommo, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä, Arttu Pohjola, Jonne Veteläinen

YHDISTETTY



Maajoukkue
Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Wille Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen
Kansallinen ryhmä
Waltteri Karhumaa, Atte Kettunen, Otto Niittykoski, Olli Salmela

Lähde: Hiihtoliiton tiedote