Otteluiden manipulointi tuli kalliiksi – tennispelaajalle 12 vuoden panna ja kymppitonnien sakot

© Kuva: Getty Images

Slovakialainen Dagmara Baskova ei missään vaiheessa uraansa ole kuulunut tenniksen suurten nimien joukkoon. Nyt ura on kuitenkin käytännössä paketoitu ja samalla Baskova nousee kerrankin kärkisijoille – kilpailukiellon pituuden osalta.

Kansainvälisen tenniksen itsenäinen kurinpitoelin TIU on lätkäissyt Baskovalle peräti 12 vuoden kilpailukiellon ottelumanipulaation takia. Baskovaa syytettiin tapauksista vuonna 2017 ja TIU:n mukaan Baskova on myöntänyt viisi otteluiden tulosten järjestämiseen liittyvää tapausta.

Baskova ei tenniksen WTA-rankingissa koskaan yltänyt sijaa 1117. korkeammalle – nelinpelissä tosin sijalle 777. Tienestit olivat sen myötä varmasti pienet ja niiden kasvattaminen kielletyin keinoin tuli lopulta myös kalliiksi. Kronen Zeitungin mukaan Baskovalla on 30 päivää aikaa maksaa TIU:n kilpailukiellon lisäksi määräämä 40 000 US-dollarin sakko.

Lehden tietojen mukaan Baskova on jo aiemmin ilmoittanut tennisuransa päättämisestä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.