Jatta-Mari Jääskeläinen, Elina Kinnunen ja Sanne Erkkola eivät kaipaa yksin puurtamista. Tuomas Laaksosen Turussa harjoitteleva keihäänheittäjien ryhmä ammentaa virtaa ja voimaa yhteisistä treeneistä.

Elina Kinnusta viime kautta kiusanneet olkapäävaivat ovat talttuneet ja kilpailukauden näkymä on valoisa.

– Syksystä alkaen olkapää ei ole vaivannut oikeastaan ollenkaan. Vaiva johtui takakapselin kireydestä. Kipu on saatu pois jumppa-, liikkuvuus- ja rentoutusliikkeillä, Kinnunen kertoo.

Taitavan ja hyvästä vauhdista heittävän Kinnusen harjoittelun linjauksia ei ole ollut tarvetta isommin muuttaa. Pienenä haasteena on voimien kasvattaminen.

– Voimanhankinnassa joudun tekemään vähän enemmän töitä kuin muut. Minulla on sentyyppinen keho, että voima tarttuu huonosti, Kinnunen sanoo.

Myös Kinnusen voimavalmennuksesta vastaa Tommi Rinne.

– Tommi seuraa koko ajan meidän tekemisiä ja muuttaa ohjelmia jokaisen tarpeen mukaan. Itse olen saanut hänen neuvoistaan tosi paljon lisää esimerkiksi nostotekniikkoihin, Kinnunen kiittelee.

Heittojen taso 55 metrin tuntumaan

Syksyn ja talven harjoittelussa Kinnusen tähänastiset tavoitteet ovat täyttyneet.

– Ominaisuustesteissä on jo tullut omia ennätyksiä ja kuluvan harjoituskauden parhaita tuloksia, niin voimatesteissä, kuulanheitoissa, loikissa kuin juoksunopeustesteissä, Kinnunen kertoo.

– Päätavoite minulla on viedä kaikkia heittämisen osa-alueita tasaisesti eteenpäin. Nyt kaikki onkin mennyt eteenpäin.

Liiketalouden tradenomiksi opiskelevan Kinnusen, 22, ennätys on toissa vuonna syntynyt 55,41. Viime kesän pisin heitto oli Kemin 22-vuotiaiden SM-kilpailuiden hopeamitaliheitto, jonka kantoi 53,13.

– Ensi kesän kilpailuissa tavoite on nostaa heittojen taso 55 metrin tuntumaan. Siitä se ennätyskin paranee. Kauden päätavoite ovat 22-vuotiaiden EM-kilpailut Norjassa, Kinnunen sanoo.

– Kesän toinen tavoite on Kalevan kisoissa onnistuminen. Sitä ei ole vielä tullut. Kalevan kisoissa on aina ollut jotakin pieniä juttuja, jonka takia en ole saanut itsestäni parasta irti.

Lähde: SUL:n tiedote