Sanne Erkkola, kuten koko Tuomas Laaksosen valmentama naisten keihäänheittoryhmä, tavoittelee lähivuosina nousua kansainväliselle tasolle. Laaksoselle ryhmän valmennus on jatkuvaa opiskelua.

– Tässä pitää hyväksyä se, ettei naisia valmenneta samalla tavalla kuin miehiä, Laaksonen sanoo.

Naisten keihäänheitossa kansallinen taso on noussut ja tiivistynyt. Viime kesänä kuusi naista heitti yli 57 metriä, yhdeksän yli 55 metrin ja 14 yli 53 metrin. Vastaavia lukuja saa hakea.

Tuohon 14 urheilijan kuuluvat myös Laaksosen valmennettavat: hallitseva Suomen mestari Sanne Erkkola, Kalevan kisojen hopeamitalisti Jatta-Mari Jääskeläinen ja 22-vuotiaiden SM-mitalisti Elina Kinnunen.

Laaksonen näkee, että nyt on hyvä hetki satsata naisten keihäänheittoon.

– Meillä on nyt Suomessa kova porukka nuoria, lahjakkaita naiskeihäänheittäjiä, jotka pitäisi saada vietyä yli 60 metrin tuloksiin ja löytää keinot, joilla noustaan siitä seuraavalle tasolle, Laaksonen sanoo.

– Itse ajattelen, että meidän pitäisi pystyä konkreettisemmin miettimään, mitä naisten keihäänheiton valmennuksessa tehdään eri tavalla kuin miesten kanssa. Sitä opiskelen itse ja siitä koetan koko ajan päästä paremmin kärryille, Laaksonen sanoo.

Millaisista asioista on kyse?

– Esimerkiksi siitä, että kesän kilpailukaudella on harjoiteltava paljon enemmän kuin mitä itse tein omalla urallani, Laaksonen sanoo ja viittaa erityisesti voimatasojen ylläpitämiseen.

– Naisten 600-grammaisella välineellä heittotaito ja osaaminen korostuvat paljon aivan kuten juoksemisen helppous ja vauhtijuoksun onnistunut niveltäminen heittoon.

Lähde: SUL:n tiedote