Tutkimusyritys Sponsor Insight* mittasi suomalaisten kiinnostusta urheilua kohtaan. Tutkimus tehtiin jo kuudettatoista kertaa.

Yleisurheilutapahtumista kuusi sijoittui tutkimuksessa 15 kiinnostavimman kotimaisen urheilutapahtuman joukkoon. Kiinnostavin tapahtuma on yleisurheilun Ruotsi-ottelu ja toiseksi kiinnostavin Kalevan kisat eli yleisurheilun Suomen­ mestaruus­kilpailut, jotka tänä vuonna kilpaillaan Tampereella.

Yleisurheilun Ruotsi-ottelun suosio on pysynyt vahvana. Se on ollut Suomen kiinnostavin urheilutapahtuma koko Sponsor Navigator -tutkimushistorian ajan eli peräti 16 vuotta.

– Valtakunnan kiinnostavimman urheilutapahtuman titteli 16 vuotta peräjälkeen on Ruotsi-ottelulta ikonimainen saavutus. Se velvoittaa meitä pitämään maaottelusta hyvää huolta ja kehittämään sitä myös jatkossa, Töykkä muistuttaa.

Kymmenen kiinnostavimman kotimaan tapahtuman joukkoon ylsi myös kahdeksanneksi sijoittunut yleisurheilun Motonet GP -sarja. Se kilpaillaan tänä vuonna Jyväskylässä (2.6.), Espoossa (10.6.), Kuortaneella (26.6.), Joensuussa (14.7.), Lapinlahdella (17.7.) ja Lahdessa (19.8.).

Viidentoista parhaan joukossa olivat myös Suomen hallimestaruuskilpailut, Turun Paavo Nurmi Games (7.-8.6.) ja Pihtiputaan keihäskarnevaali (30.6.-4.7.).

Yleisurheilumaajoukkue kolmanneksi suosituin

Yleisurheilumaajoukkue oli 36 prosentin osuudella kolmanneksi kiinnostavin, kun Sponsor Navigator -tutkimuksessa kartoitettiin, mitkä maajoukkueet ovat suomalaisten mielestä kiinnostavimpia. Yleisurheilumaajoukkue osallistui mittaukseen ensimmäistä kertaa.

Kärkipaikan maajoukkuevertailussa vei Suomen olympiajoukkue 44 prosentilla. Toisena oli 39 prosenttiosuuden saanut jääkiekkoilun miesten maajoukkue.

– Ero toisena oleviin Leijoniin oli vain kolme prosenttiyksikköä. Se on yksilölajille todella korkea sijoitus ja kertoo yleisurheilumaajoukkueen kasvaneesta kiinnostuksesta, Töykkä arvioi.

Lähde: Urheiluliitto