Arvostettu brittitoimittaja Nick Harris on julkaissut artikkelin Mail on Sundayssa kahden Iso-Britannian yleisurheilijan dopingtapauksiin liittyvistä epäselvyyksistä.

Aitajuoksija Rhys Williams sai kuuden kuukauden kilpailukiellon ja keskimatkojen juoksija Gareth Warburton neljän kuukauden pannan hämärissä olosuhteissa. Molemmat antoivat vuonna 2014 positiivisen testituloksen steroideista.

Urheilijat väittivät hormonin päätyneen heidän kehoonsa ravintolisästä, eikä käyttö ollut sen vuoksi tarkoituksellista. Riippumaton taho analysoi ravintolisät ja tarkoituksena oli osoittaa, että ne sisälsivät kiellettyjä hormoneja.

Britannian antidopingtoimisto otti asian käsittelyyn, mutta he eivät saaneet vastausta ajoissa näytteiden kohtalosta ja tuomitsivat alhaisinat pidetyt kilpailukiellot kaksikolle.

Urheilijoiden asioita hoitaneen Darren Footen väitetään tienneet, että ravintolisien näytteet olivat olleet puhtaat, mutta hän ei kertonut asiasta eteenpäin lautakunnalle, jotta urheilijat saisivat pienemmät tuomiot.