”Tämä oli parasta mihin pystyin” – Suomalaisen yleisurheilijan hieno kiri ei aivan riittänyt voittoon

© Kuva: Juha Tamminen

Turussa 19-ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa komein kiritaisto nähtiin 19-vuotiaiden miesten 1500 metrillä, kun Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen nousi juoksun loppumetreillä IF VOM:n Leonard Markénin rinnalle, mutta taipui sadasosalla toiseksi ajoin 3.59,47 – 3.59,48.

– Tämä oli parasta mihin pystyin, Haapanen totesi.

Tällä kaudella 3.46,77 juossut Markén oli selkeä suosikki, kun ikäluokan tilastokärki Santtu Heikkinen lähti alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin Nairobiin. Haapanen teki juoksusta kuitenkin taistelun.

Lempäälän Kisan Aleksi Kivelä karkasi kärkeen viimeisen kierroksen alussa ja voitti 22-vuotiaiden hidasvauhtisen 1500 metriä ajalla 4.10,92. Viimeisen kierroksen Kivelä kuitenkin kiri komeasti 56,1 sekuntiin.

– Minulla ei ollut kilpailusuunnitelmaa. Mutta valmentajan kanssa mietittiin, että kun tekee ratkaisun, on tultava maaliin asti. Siinä ei saa hyytyä, Kivelä tuumi.

Mika Kotiranta pisti juoksuun vauhtia 800 metrin jälkeen, muttei ollut enää mukana viimeisen kierroksen kärkitaistossa. Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä ajoitti kirinsä oikein ja oli toinen ajalla 4.12,36. Heikkilälle mitali oli työvoitto, sillä oikean jalan akilleksen kipeytyminen on syönyt sen verran harjoittelua, että hän päättää kauden Turkuun.

– Kalevan kisoihin en lähde, Heikkilä sanoi.

Lähde: Urheiluliito


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.