Fred Kerleyn ja Ronnie Bakerin toisen ja kolmannen osuuden välinen vaihto meni pahasti päälle ja pudotti Yhdysvaltain 4 x 100 metrin joukkueen finaalista. Kerley tuli käytännössä Bakerin rinnalle ja antoi kaksin käsin kapulan hänelle. USA:n nelikko Trayvon Bromell, Kerley, Baker ja Cravon Gillespie oli alkuerässä kuudes ajalla 38,10, joka jäi kaksi sekunnin sadasosaa finaalipaikasta.

– USA:n viestinelikko teki kaiken väärin. Kapulan vaihdot, urheilijat väärillä osuuksilla ja oli selvä, että johtajuus oli kateissa, entinen huippusprintteri Carl Lewis ärisi Twitterissä.

Yhdysvaltain miesten pikaviestijoukkueella olympialaiset jäivät kesken jo neljättä kerta peräkkäin: 2008 sen aiheutti kapulan putoaminen, 2012 dopingista johtuva diskaus ja 2016 viestinvaihdosta johtunut diskaus.

Pikaviestin alkuerien parasta vauhtia piti Jamaika ajalla 37,82 ennen Kiinaa, jonka nelikko juoksi ajan 37,92. Tanskan viestikvartetti väläytti skandinaavista osaamista maansa ennätysajalla 38,16, joka oli alkuerien 10. nopein.

Naisten 4 x 100 metrin alkuerissä Briannia viestijoukkue Adha Philip, Imani Lansiqout, Dina Asher-Smith ja Daryl Neita oli naisten alkuerien nopein maansa ennätyksellä 41,55. Heinäkuussa takareisivamman kärsinyt Asher-Smith jätti Tokiossa 200 metriä väliin, eikä päässyt 100 metrillä finaaliin.

Lähde: Urheiluliitto