Topi Raitanen voitti Ruotsi-ottelun 3000 metrin estejuoksun neljännen kerran. Hannu Granberg kävi antamassa alkuvauhdin, jonka jälkeen Eemil Helander lähti vauhdittamaan juoksua eikä Raitasella ollut ongelmia nousta lopussa voittoon ajalla 8.39,00.

Helander taisteli tiukasti toisesta sijasta ja oli kolmas ajalla 8.42,12.

– Sillä lailla sovittiin, että jos ruotsalaiset eivät lähde pitämään vauhtia, Hannu ja minä pidetään sellaista rentoa vauhtia. Yritin juosta niin, että jäi vielä loppuun voimia ja hyvin pystyin vielä kierroksen kirin juoksemaan siinä lopussa, Helander sanoi.

Raitanen oli tyytyväinen, että voitto ja pisteet jäivät juoksusta Suomelle.

– Sen verran pitää Suomi-paitaa ja maaottelua arvostaa, ettei juoksusta mitään hölkkäkisaa tulee, Raitainen sanoi.

Hannu Granberg oli kuudes ajalla 9.06,70.

Paavola johti seiväsmiehet kolmoisvoittoon

Seiväshypyssä Mikko Paavola ylitti 560 ja vei maaotteluvoiton. 545 ylittänyt Tommi Holttinen ja 532 mennyt Urho Kujanpää sinetöivät Suomen kolmoisvoiton.

Paavola meni 560 kolmannellaan ja nostatti riman sitten 575:een. Hänen viimeisiä hyppyjään oli katsomassa koko joukkue, kun seiväshyppy venyi kilpailun viimeiseksi lajiksi.

– Oli todella vaikea tuuli. Tuntui, että se tuli vähän joka suunnasta. Pienellä seipäällä yritin ”selvitä hengissä”. Se 560 ja Tommin 545 olivat noissa oloissa hyviä hyppyjä, Paavola sanoi.

– Hienoa oli yrittää sitä 575:tä, kun joukkue oli siinä katsomassa. Armand Duplantiskin oli katselemassa kilpailua. Hänen kanssaan puhuttiin seiväshypystä ja pari neuvoakin sieltä tuli.

Kolmiloikan lauantaina voittanut Simo Lipsanen ponnisti sunnuntaina pituushypyssä toiseksi tuloksella 759. Kilpailun voitti Ruotsin Thobias Montler, joka rikkoi Tommi Evilän tähänastisen maaotteluennätyksen hypättyään 824.

Kalle Salminen oli neljäs. Hänen paras hyppynsä kantoi 748 ja Pyry Keränen oli viides ponkaistuaan 741.

Lähde: SUL:n tiedote