Oulun Pyrintö vahvistuu tuntuvasti yleisurheilun syksyn seurasiirtomarkkinoilla, kun seuraan siirtyvät Kristian Pulli Viipurin Urheilijoista, Oliver Helander If Raseborgista, Janne Läspä Kaustisen Pohjan-Veikoista ja Anni-Linnea Alanen Vaasan Vasamasta.

Keihäänheiton alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin Janne Läspän ja alle 20- vuotiaiden EM-pronssimitalistin Anni-Linnea Alasen harjoittelu on hyvässä vauhdissa.

– Viime vuonna tähän aikaan kuntoutin vielä kyynärpäätä. Nyt olen päässyt harjoittelemaan normaalisti. Toivotaan, että pääsen ongelmitta kesään asti, Läspä sanoo.

– Tärkeintä on, että olen pystynyt heittämään kaikki heittotreenit. Ja voimaakin tarvitaan mieheen lisää.

Alanen harjoittelee Läspän tapaan Petteri Piirosen valmennuksessa ja saa vinkkejä myös Tero Pitkämäeltä, joka käy Vaasassa katsomassa Alasen ja Minna Hollanin treenejä.

– Syksy on alkanut hyvin. Muutettiin vähän alkusyksyn rytmitystä. Normisti on tehty ylimenokausi heti kilpailukauden jälkeen. Mutta nyt otettiin vain viikon verran kevyempää harjoittelua, tehtiin viiden viikon kova treenijakso ja vasta sen jälkeen kahden viikon ylimenokausi. Se toimi hyvin, Alanen sanoo.

– Ensi kesän tavoite on päästä aikuisten arvokisoihin. Se vaatii paljon treeniä. Harjoituskauden tavoite on nostaa treenien taso mahdollisimman laadukkaaksi. Kuitenkin niin, että lepoa tulee riittävästi.

Lähde: Urheiluliitto