Enni Rukajärvi on ottanut hopeaa Yhdysvalloissa kutsukisa Dew Tourin slopestylestä. Kisan voitti naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott ja miehissä Yhdysvaltojen Red Gerard. Kisan toinen suomalainen Rene Rinnekangas oli yhdeksäs.

Enni Rukajärvi sai vauhtia hienosti. Hän sai ensimmäisen laskunsa epäpuhtaudet karsittua toiseen laskuun, josta tuli upeat pisteet 90.75, joilla hän meni kisan kärkeen. Häntä seurannut Synnott nousi kuitenkin hänen ohitseen ja sai vielä viimeisellä kierroksella parannettua. Rukajärvi ei viimeisellään parantanut pisteitään, mutta kukaan ei päässyt myöskään hänen ohitsekaan ja toinen sija säilyi loppuun saakka. Synnottin voittopisteet olivat 97,75.

– Aika kylmä aamu oli, ja silloin sai hieman paremmin vauhtia. Arvelin vauhtien parantuvan, kun aurinko alkoi kisan alettua paistamaan, mutta meni päinvastoin. Piti mennä hyppyreissä vaan aika perus setillä, millä saa vauhtia. Oli suunnitelmissa vähän parempi rani, mutta tosi fiiliksissä kyllä, että sain puhtaan laskun päälle. Reileissäkään en saanut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta ei voi kuin olla iloinen miten tämä päivä meni. Laskeminen tuntuu kyllä hyvältä, vaikka vähän hankala viikko ollutkin vauhtien vuoksi. Mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa, Rukajärvi kommentoi.

– Viimeisessä hyndässä oli jotain outoa, kun meinasi lähteä väärään sivuun. Toisella laskulla lähti sivulle, niin bonkkasin vähän kuvaajaa. Onneksi ei osunut kuin kameraan. Tunsin sen ihan kunnolla laudassa, mutta ajattelin, että en kyllä kaadu vaan otan alas. Ei siinä voinut kuin nauraa sen jälkeen. Mietin myös, mitä tuomarit tämmöisestä ajattelee, mutta kai ne sitten tykkäsi bonkista, Rukajärvi nauroi.

Rukajärvi on jo napannut olympialaista hopeaa ja pronssia slopestylessa.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote