Simo Lipsanen ponnisti Karlsruhen kolmiloikkakilpailussa neljänneksi mainiolla tuloksella 16,71, joka syntyi viidennellä kierroksella. Lipsasen toiseksi paras hyppykin kantoi 16,55.

Kilpailun kuudennelle kierrokselle Lipsanen ei päässyt, kun kilpailussa käytettiin ensi kesän Timanttiliigan sääntöä, jossa viidennen kierroksen jälkeen vain kolme parasta pääsee kuudennelle kierrokselle. Sääntö on viime vuodesta muuttunut niin, että tulosluettelo ei kolmen kärkisijan osalta ratkea enää yksin 6. kierroksen tulosten perusteella kuten vielä viime vuoden Timanttiliigassa.

– Simolta tämä oli erittäin hyvä nousujohteinen kisa. Kiitos säännikkareiden, nyt häneltä estettiin kovemman tuloksen teko ja jopa voiton tavoittelu, SUL:n kolmiloikkavalmentaja Tuomas Sallinen harmitteli käytössä ollutta sääntöä.

– Täällä oli käytössä niin sanotusti pomppualusta, johon piti hyppäämällä hakea tuntuma.

Lipsanen on edellisen kerran hypännyt hallissa paremmin 2019, kun hän kimmahteli halli-SE:n 16,98. Karlsruhen kilpailun voitti Kreikan Andreas Pantazis, joka kimmahteli 16,79.

Kilpailukautensa Karlsruhessa aloittanut korkeushyppääjä Ella Junnila sijoittui viidenneksi. Hän ylitti kolme ensimmäistä korkeuttaan 175, 180 ja 184 ensimmäisellään, mutta yritykset korkeudesta 188 eivät onnistuneet.

Kilpailun voiton jakoivat britti Emily Borthwick ja Saksan Imke Onnen. Kumpikin ylitti 191 kolmannellaan.

Lähde: SUL:n tiedote