Lumilautailija Enni Rukajärvi on laskenut Laax Openin slopestylen finaalissa kuudennelle sijalle. Kisan voiton otti naisissa Australian Tess Coady ja miehissä Yhdysvaltojen Sean Fitzsimons. Kisan toinen suomalainen Carola Niemelä ei yltänyt finaaliin ollen karsinnoissa sijalla 27. Kyseessä oli viimeinen karsintakisa ennen olympialaisia.

– Aikamoinen päivä takana. Oli tosi kovatasoinen kisa, ja sain itsekin ihan puskea menemään. Vähän pieniä juttuja jäi hampaankoloon, mutta ihan hyvä päivä. En ihan näin kovatasoista kisaa odottanut. Olisi ollut siistiä päästä itsekin päästä viimeisellä yrittämään tonnia (caballerial 1080), mutta jäi ysin (backside 900) ländissä vauhdit vähän kiikun kaakun, niin en ollut varma oliko vauhtia upgradeen. Siistiä oli kuitenkin laskea ja olla mukana meiningissä, Rukajärvi kommentoi.

Rukajärvi muutti hieman laskuaan karsinnoista. Hän teki reileistä frontside blunt 270 ennen backside boardslide 270:tä, ja kaarihyppyristä tuli toiselta puolelta frontside 360. Hyppyreistä hän teki backside 900 ja caballerial 900, joiden perään quarter pipestä handplantin. Hän sai molemmat finaalilaskunsa pystyyn, mutta hiuksenhienot epäpuhtaudet vähensivät kokonaispisteitä: Rukajärvi oli alle 1,5 pisteen päässä kolmannesta sijasta.

Seuraavaksi vuorossa on Rukajärven osalta Pekingin olympialaiset, joihin Laax antoi viimeisen voitelun:

– Tämä oli hyvä kenraali Pekingiä ajatellen. Oikeastaan kauden ensimmäinen kisa, missä pääsin tekemään koko rania vähän kovemmalla meiningillä. En ole backside 900:aa tehnyt sitten viime kevään, ja nyt alkoi myös caballerial 900 lähteä paremmin. Vielä kun tonneja pääsee vähän enemmän tekemään, niin hyvä tulee. Taso on kyllä tosi kova ja se on laajentunut. Tullut paljon nuorempia laskijoita, jotka pystyy haastamaan eli kärki on leveä. Ihan hyvällä fiiliksellä sinne lähden. Vähän jännäksi tämä menee, että kuka vielä pääsee lähtemään, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin ja päästään sinne ja päästään laskemaan, Rukajärvi kertoo.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote