Miesten slopestylekarsinnan voittoon laski yllättäen Kiinan Yiming Su ennen Kanadan Mark McMorrisia. Rene Rinnekangas joutui nielemään karvasta kalkkia, kun suomalaisen kohtaloksi jäi ensimmäisen finaalista karsiutujan paikka. Kalle Järvilehto oli karsinnan 28:s.

Rinnekangas sai ensimmäisestä laskustaan pisteet 67.10, kun ensimmäinen reili epäonnistui hieman. Hän paransi toisella karsintakierroksella, mutta kaatui laskun viimeisen hypyn. Rinnekangas oli karsinnan 13.

– Vähän liian vähän vauhtia oli ja siihen se homma sitten kusahti. Iso pettymys. Tuntui hiton hyvältä laskeminen treeneistä lähtien ja omasta mielestä olin tosi valmis. Oli itselle kova paikka, etten saanut sitä puhdasta laskua, Rinnekangas summasi pettyneenä.

Järvilehto kaatui ensimmäisen karsintalaskunsa ja toisessa laskussa ensimmäisen hypyn jälkeen laskulinja muuttui niin paljon, että vauhdit eivät riittäneet seuraavaa hyppyä varten. Järvilehto kehui olosuhteita:

– Ihan älyttömän hyvä oli laskea, ei tuule ja aurinko paistaa. Ihan ei ollut tänään mun päivä, mutta koko ajan on ollut tekeminen parempaan suuntaan. Hyvä fiilis oli laskea, vaikkei tullutkaan tulosta. On kiva laskea, kun ei satu mihinkään.

Lähde: Olympiakomitea