Freeskin historian ensimmäinen olympiaesiintyminen big air -kilpailumuodossa nähtiin varhain maanantaiaamuna, kun naiset avasivat urakkansa karsintakilpailulla. Suomen Anni Kärävä oli 12:s kahden hypyn yhteispistein 144.50. Karsinnan voiton nimiinsä nappasi Kanadan Megan Oldham.

Kolmen kierroksen karsinnassa oli mukana kaikkiaan 26 laskijaa. Karsinnassa kahden parhaan hypyn pisteet laskettiin yhteen – kuitenkin niin, että temppujen oli oltava erilaisia.

Kärävä teki ensimmäisellä kierroksella tuplakorkki 10 mute gräbillä puhtaasti ja sai siitä pisteet 82.50. Toisella kierroksella Kärävä ländäsi fakie 720 eli takaperin kaksi kierrosta itsensä ympäri. Hyppy jäi vähän lyhyeksi ja Kärävä sai siitä 52.50 pistettä. Kolmannella kierroksella Kärävä toisti toisen kierroksen hypyn ja paransi pisteitään 62:een. Kärävän yhteispisteet siis 144.50.

Kärävä joutui jännittämään viimeiseen laskijaan asti aukeaako finaalipaikka.

– Piti ihan loppuun asti jännittää ja mä oon ihan sikaonnellinen, mä oon tosi onnellinen vaan. Ajatus olympiafinaalista kuulostaa aika hullulle! Halusin ottaa kaiken irti ja nauttia. Oli iloinen ja hyvä fiilis! Eka temppu meni tosi hyvin, tuplatonni on mulle uusi temppu ja feikkiseiskaa voi aina parantaa, pieni tauko oli siitä niin oli kiva saada se jaloilleen, Kärävä iloitsi.

Valmentaja Juha Mourujärvi oli tyytyväinen suojattinsa suorituksiin.

– Suoritukset meni tosi hyvin. Eka hyppy oli Annin paras tupla, mitä se on täällä tehnyt. Vähän aikaa jännättiin miten käy. Koko kausi on odotettu, milloin se finaalipaikka tulee. Nyt se tuli sitten olympialaisissa! Tosi hienoa, vaikea on keksiä sanoja, kun kovan työn alla se on ollut. Olen ylpeä Annista ja siitä, että olen saanut olla tässä vierellä auttamassa. Sanattomaksi meinaa mennä.

Lähde: Olympiakomitea