Pekingin olympialaisten lumilautailun naisten slopestylen karsintakilpailu kisattiin läpi auringonpaisteessa ja kovassa pakkasessa. Karsinnan voittoon laski Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnott pistein 86.75. Suomen Enni Rukajärvi oli karsinnan kolmas.

Rukajärvi lähti karsintaan ensimmäisenä laskijana ja sai ensimmäiseltä kierrokselta pisteet 66.75. Toiselle kierrokselle Rukajärvi vaikeutti temppujaan onnistuneesti ja laski pisteet 78.83. Rukajärven suunnitelmana oli tehdä ensimmäisellä kierroksella varmempi lasku.

– Hyvät fiilikset, oli vähän jännä paikka dropata ensimmäisenä ja ekan laskun pisteet jäivät vähän alhaisiksi. Onneksi sain tokalla vähän paremman ranin päälle ja tuli enemmän pisteitäkin. Oon kyllä tyytyväinen. Kaikki tietää, että se (ensimmäisenä laskeminen) on jännä paikka, kun tuomarilinja ei ole ihan selvillä. Nyt yritin vain miettiä, että kuinka siistiä on päästä ensimmäisenä droppaamaan näihin kisoihin, Rukajärvi kertoi.

Lähde. Olympiakomitea