Lumilautailun naisten slopestylen ylivoimaiseen olympiavoittoon laski karsinnat lauantaina voittanut Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott ennen Yhdysvaltojen Julia Marinoa. Enni Rukajärvi oli kolmansissa olympialaisissaan slopestylen seitsemäs.

Pronssia laski Australian Tess Coady.

Rukajärvi kaatui ensimmäisen laskunsa radan viimeisessä reilissä. Toisella laskulla hypyissä oli vielä pientä hakemista. Kolmannella kierroksella lasku päättyi ensimmäisessä hyppyrissä kaatumiseen. Toisen kierroksen pisteet 71.45 riittivät kovatasoisessa finaalissa lopulta seitsemänteen sijaan.

– Ei se ihan nappiin mennyt. Ekalla laskulla jotain sekoilin. Toinen lasku oli ihan jees, ei ollut ihan niin paljon vauhtia niin jäi tonni tekemättä ja oli jätettävä se ysiksi. Vikalla laskulla hämäsi se, että tokalla laskulla ei ollut niin paljoa vauhtia ja niin sitten tulikin vähän liikaa. Ei ehkä keskittyminen ihan riittänyt tähän päivään.

Rukajärven valmistautuminen kisaan ei mennyt ihan putkeen:

– Vedin muutamat aika pahat pannut niin jouduin keräilemään itseäni aika paljon tähän kisaan. Oli vähän epävarmempi olo ja kun sattuu, niin joutuu keräilemään. Ihan hyvin sain itseni koottua, mutta tietenkin se takaraivossa vähän vaikuttaa. Tosi kovatasoinen kisa, oli hienoa olla mukana.

Päävalmentaja Antti Koskinen iloitsi finaalin tarjoamasta tasonnostosta:

– Olipahan melkoinen finaali – aikamoinen tasonnosto nähtiin karsintaan verrattuna. Enni onnistui myös nostamaan omaa tasoaan, mutta valitettavasti kruunu eli caba tonni jäi puuttumaan. Jos pystyy omaa tasoaan nostamaan finaaleissa, niin se on äärimmäisen hieno juttu ja olen tosi ylpeä siitä, miten Enni tänään händläsi homman.

Lähde: Olympiakomitea