Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti tiistaina iltapäivällä, etteivät venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saa enää osallistua FIS:n kilpailutoimintaan kuluvan kauden aikana. Norjan, Ruotsin ja Suomen hiihtoliitot vaativat tätä jo aiemmin.

Päätös ei ole aiheuttanut ilonkiljahduksia Venäjällä. Maastohiihtomaajoukkueen valmentajan Juri Borodavkon mukaan Norja on heikko, koska se halusi venäläiset ulos kisoista.

– Sanotaanko nyt näin, etteivät norjalaiset ole ystäviämme tai tovereitamme, hän linjasi MatchTV:n haastattelussa.

Natalja Neprjajeva johtaa maailmancupin naisten kokonaiskilpailua selvällä marginaalilla, mutta nyt on erittäin todennäköistä, ettei hän voita sitä. Norjan tai Ruotsin liitot eivät ilmeisesti ole toivoneet hänen mestaruuttaan. He eivät halua nähdä venäläisten menestyvän, Borodavko vihjaili.

FIS teki asiassa yhteistyötä Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kanssa. KOK suositteli FIS:lle venäläisten ja valkovenäläisten sulkemista kilpailutoiminnan ulkopuolelle.