Antti Ruuskanen luovutti vanhan kilpakeihäänsä ja Rio de Janeiron olympiakisoissa käytössä olleet piikkarit Urheilumuseon kokoelmiin Helsingissä torstaina.

Vanhojen kilpailuvälineiden luovuttaminen Urheilumuseolle ei ajanut kaihon tunteita Ruuskasen pirtaan. Oma urheilu-ura on eletty ja historiaa.

– Siitä ei ole huolta, että olisin tekemässä comebackiä, Ruuskanen veisteli hyväntuuliseen tapaansa.

– Aikaakin on vierähtänyt sen verran, että on mukava luopua näistä tavaroista, vaikka ne omalla uralla olivat tärkeässä roolissa ja niihin sisältyy muistoja, Ruuskanen totesi.

”Noilla on taidettu heittää Pielaveden ennätyskin”

Urheilumuseossa on 35 000 esineen kokoelma, joista noin tuhat esinettä on kerrallaan esillä. Ruuskanen kasvatti kokoelmia Tero Pitkämäeltä aikanaan hankitulla Nordic Airglider -hiilikuitukeihäällä ja Asicsin piikkareilla.

– Noilla piikkareilla olen ollut Suomea edustamassa Rion olympialaisisissa ja niillä on taidettu heittää Pielaveden ennätyskin, Ruuskanen viittasi Porin 2015 Kalevan kisoihin, jotka hän voitti ennätyksellään 88,98, ja vei urallaan 88,22 heittäneeltä Juha Laukkaselta Pielaveden ennätyksen.

– Noita kenkiä minulla oli kaksi paria ja vielä treenikengät erikseen. Näitä käytin pelkästään kisoissa, Ruuskanen muisteli.

Lähde: Urheiluliitto