Keihäänheittäjä Toni Keränen avasi kilpailukautensa voitolla ja ennätyksellä keskiviikkona Potchefstroomissa, Etelä-Afrikassa. Keränen heitti voittotuloksensa 79,38 ensimmäisellä kierroksella.

Keräsen aiempi ennätys 78,86 oli vuodelta 2018. Sen hän ylitti myös kilpailun viimeisellä heitollaan, joka kantoi 79,25. Sarjaan mahtuivat myös 78,73 ja 78,59 kantaneet heitot.

Hyvästä sarjasta huolimatta Kerästä korpesi, ettei hän saanut sivallettua kuntonsa mukaista tulosta.

– Sarja ei ollut huono. Se kertoi siitä, että talven aikana on tapahtunut jotakin. Kyse oli kauden avauskisasta, joka on aina oma juttunsa, mutta läksin silti kilpailuun aika isoilla odotuksilla. Nyt on sitten karstat pois koneesta, Keränen totesi.

Piironen: ”Ennätys tuli, mutta parempaa odotin”

Keränen siirtyi syksyllä Petteri Piirosen valmennukseen ja on EM- ja MM-kesän korvalla tyytyväinen harjoituskauden tuloksiin.

– Oikein kivasti harjoituskausi on mennyt. Heittäminen ja fysiikka ovat kehittyneet ja sitä kautta myös omat odotukset ovat kasvaneet, Keränen sanoi.

Samoja aatoksia oli valmentaja-Piirosellakin.

– Ennätys tuli, mutta parempaa odotin. Tonin heitossa oli tehoja, mutta kisasuorituksessa tuli esiin vanhaa tekniikkavirhettä ja ehkä oli pientä ylilatautumistakin, Piironen arvioi.

Janne Läspä oli kilpailun kuudes tuloksella 68,79. Teemu Narvi kävi heittämässä kahdesti, mutta jätti kilpailun kesken.

– Teemu totesi, että käsi tuntui vähän nahkealta ja hän katsoi paremmaksi, ettei jatka kisaa, Piironen sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote