Pitkän linjan hiihtovalmentaja Reijo Jylhä, joka toimii nykyään Iltalehden asiantuntija, antoi lehdelle Venäjän hiihtoa koskevia kommentteja, jotka ovat saaneet huomiota itärajan takana.

– Jos venäläiset eivät ole mukana, poissaolo on yhdenlainen katastrofi. Yksi iso osa kilpailusta on pois. Ei kansainvälinen maastohiihto sitä oikein kestäisi, ja kuten Venäjän hiihdon johtaja Jelena Välbe sanoi, ei ehkä Venäjäkään, totesi entinen maajoukkuevalmentaja IL:ssä.

Jylhän kommentit olivat mannaa venäläisille hiihtotoimijoille. Useat kiittelivät niitä julkisesti.

– Uskomme myös, että venäläishiihtäjien sulkeminen pois kansainvälisistä kisoista on katastrofi. Venäjä on yksi suurista osallistujista kilpailuissa. On tietenkin hyvä merkki, että ulkomaiset urheilijat, valmentajat ja muut tukevat urheilijoitamme, kiitteli Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe Sport-Ekspressissä.

– Kun ei ole kovia kaksintaisteluita kilpailuissa, menettää laji suosiotaan. Suomalaisvalmentaja teki hyvän huomion, eikä hän pelkää kritiikkiä kotimaassaan, sanaili ex-hiihtäjä Aleksandr Pantshinski Match TV:llä.

– Sanoin heti alusta saakka, että monet tulevat tukemaan urheilijoitamme. On hienoa, että on ihmisiä, jotka ymmärtävät koko tilanteen. Urheilijamme tarvitsevat tukea. Yhä useammat ja useammat ymmärtävät, kuinka vakavaa on sulkea venäläiset urheilijat pois kisoista. Se miellyttää, kommentoi valmentajavelho Juri Borodavko Sport-Ekspressille.