Pesäpalloliitto määräsi perjantaina pesäpallovalmentaja Petri Kaijansinkolle 12 kuukauden mittaisen peli- ja toimitsijakiellon. Se on seurausta häirintäskandaalista, joka alkoi Urheilulehden paljastuksista viime vuonna. Samalla saatiin myös uutta tietoa.

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tekemässä tutkinnassa selvisi nimittäin, että Kaijansinkon todettiin syyllistyneen epäasialliseen käytökseen myös Kirittäirissä. Seura vakuutti vielä viime vuonna, että mies oli toiminut Jyväskylässä asiallisesti.

Pesäpalloliiton uuden tiedotteen mukaan tuore tapaus on vuodelta 2017. Kaijansinkko oli silloin Jyväskylän Kirittärien valmentaja ja pelinjohtaja. Aiemmat Kaijansinkkoa koskeneet syytökset koskivat toimintaa vuosilta 2008–2011 Porissa ja vuodelta 2014 Raumalla.

Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen kertoi joulukuussa 2021, että seurassa oltiin tyytyväisiä miehen tekemiseen. Virkkunen on nyt kommentoinut Ilta-Sanomille uutta tietoa Jyväskylän tapahtumista.

– Olen todella pettynyt. Tämä on iso ja valitettava yllätys. Ikävä ja järkyttävä tieto, olen todella pahoillani pelaajan puolesta, sanoi Virkkunen Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu, jossa enemmän tapauksesta.