Suomen Pesäpalloliitto ry:n liittojohtokunta ja Superpesis Oy:n hallitus ovat määränneet Petri Kaijansinkolle 12 kuukauden mittaisen peli- ja toimitsijakiellon epäurheilijamaisesta käytöksestä. Pesäpalloliitto kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Kaijansinkko myönsi viime joulukuussa syyllistyneensä seksuaaliseen häirintään työskennellessään Raumalla. Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n tutkinnassa selvisi myös kolmas tapaus.

– Selvityksessä tutkittiin Kaijansinkon toimintaa Porissa vuosina 2009-11 ja Raumalla vuosina 2014-15. Tämän lisäksi tutkinnassa ilmeni kolmas tapaus Jyväskylässä vuonna 2017, kerrotaan tiedotteessa.

Vielä joulukuussa Kirittäret tiedotti ilmeisesti silloisilla tiedoillaan jotain aivan muuta.

”Nyt esiin noussutta raskasta asiaa on käyty huolellisesti läpi seurassa, eikä Kaijansinkon toiminnassa ole Kirittärien kaudelta ilmennyt mitään selviteltävää”, kertoi seura verkkosivuillaan.

– Päinvastoin, valmentajasta on tullut hyvää palautetta. Hän on tehnyt KIrittärissä hyvää työtä ja hänellä on edelleen seuran tuki ja luottamus, kommentoi Kirittärien nykyinen puheenjohtaja Henna Virkkunen silloin.

Tehdyn tutkinnan perusteella Porin tapaus todettiin vanhentuneeksi. Tutkinnassa ilmenneiden Rauman tapaukseen liittyvien uusien seikkojen sekä Jyväskylän esiin tuodun tapauksen osalta liittojohtokunta katsoo Kaijansinkon toimineen pesäpallon kurinpitosäännöksissä tarkoitetulla tavalla epäurheilijamaisesti. Päätös on annettu tiedoksi kaikille osallisille.

Kaijansinkko lähti huhtikuussa Kirittärien seurajohtajan paikalta.