Tuomas Seppänen on sijoittunut kakkoseksi Fränkisch Crumbachin moukarifestivaaleilla Saksassa. Seppänen heitti kauden parhaan tuloksensa 74,77 metriä.

Kilpailu heitettiin vaihtelevassa säässä. Saksalaisen Merlin Hummelin voittoheitto 75,66 tuli toisella kierroksella.

– Pari ensimmäistä kierrosta heitettiin kuivasta ringistä ja sitten oli märkää, kun vettä tuli välillä kaatamalla. Hummel pääsi livauttamaan voittoheiton kuivasta ringistä, Seppänen kertoi SUL:n tiedotteella.

Seppänen oli varmassa kunnossa. Ensimmäinen heitto kantoi vain 71,51, mutta sen jälkeen tuli tasainen ja hyvätasoinen sarja: 73,88, 73,67, 73,71, 73,69 ja 74,97.

– Oli hyvä päivä. Heitossa oli teknisesti pientä hakemista, mutta kroppa oli hyvässä kunnossa. Siinä oli aineksia heittää pikkuisen pidemmällekin, Seppänen arvioi.

Hyvän heittovireen taustalla olivat Seppäsen mukaan hyvähenkisen kilpailun mainio tunnelma ja onnistunut harjoittelu viime kilpailujen välissä.

– Tämä oli kolmas kilpailu kymmenen päivän sisään ja se toi parhaan tuloksen. Se kertoo, että olen onnistunut treenaamaan fiksusti. En liikaa enkä liian vähän. Tätä täytyy jatkaa, Seppänen sanoi ja kiitteli Fränkisch Crumbachin kilpailun tunnelmaa.

Lähde: SUL:n tiedote