Oliver Helanderin upea keihäskaari 89,83 metriä oli tiistain ja keskiviikon suuri puheenaihe Suomessa. Maailmanlaajuisesti isoin huomio kiinnittyi kuitenkin kisan kakkoseen.

Intian Neeraj Chopra avasi nimittäin kautensa upealla 89,30 metrin kaarella. Olympiavoittaja teki samalla uuden Intian ennätyksen.

Chopra julkaisi keskiviikkona Instagramissa videon heitostaan. Se keräsi vain kolmessa tunnissa yli 500 000 katselukertaa.

Chopra nauttii valtavaa suosiota kotimaassaan. Hän on maan ensimmäinen yleisurheilun olympiavoittaja. Olympiavoitot ovat muutenkin harvinaista herkkua lähes 1,4 miljardin asukkaan valtiolle, sillä aiempi olympiakulta oli Pekingistä vuodelta 2008. Sen saavutti Abhinav Bindra 10 metrin ilmakiväärissä.

Chopralle sateli onnitteluita faneilta, intialaisilta urheilijoilta ja julkkiksilta.

– Ei ole hienompaa fiilistä kuin palata takaisin radalle! Olen erittäin iloinen aloitettuani kauden 2022 ennätysheitollani 89,30 metriä. Kiitos Paavo Nurmi Games mahtavasta kokemuksesta ja onnittelut Oliver Helanderille voitosta. Seuraavaksi Kuortane Games (lauantaina), kirjoitti mies itse.

Chopran suosiosta kertoo jotain se, että Grenadan Anderson Petersin Instagram-julkaisu 93,07 metrin mahtiheitostaan Dohassa on kerännyt keskiviikkoon mennessä kuukaudessa alle 100 000 katselukertaa.

Chopran video.