Jenni Kangas sijoittui tuloksella 54,56 toiseksi ja oli Pihtiputaan keihäskarnevaalin naisten kilpailun paras suomalainen. Miesten kisan paras suomalainen oli kakkoseksi tullut Toni Keränen tuloksella 75,22.

Naisten kisan voitti Puolan olympiahopeamitalisti Maria Andrejczyk tuloksella 57,22. Japanin Genki Dean voitti miesten kilpailun tuloksella 80,08.

Kangas harmitteli kisan loppupuolta.

– Oli ihan hauskaa ensimmäiset kolme kierrosta. Sitten kolmannessa heitossa tukijalka luisti ja se sekoitti pakkaa. Sen jälkeen tuli yksi läpijuoksu, viides heitto oli aika epävarma ja kuudes meni pipariksi, kommentoi nainen SUL:n tiedotteella.

Kangas on tällä kaudella heittänyt 55,60 ja taistelee paikasta Münchenin EM-kilpailuihin.

Eugenen MM-kilpailuihin valittu Sanne Erkkola heitti viimeisellään 54,56 ja oli kolmas.

– Lähdettiin hakemaan hyvää helppoa heittoa kolmella ensimmäisellä kierroksella, mutta jalat ei nähtävästi olleet samaa mieltä, Erkkola tuumi.

– Juoksu tuntui olevan ok. Mutta kun katsoin heitot videolta, kaikki heitot menivät tuelta niin sanotusti läpi. Ilmeisesti väsymys painaa, mutta nyt pääsen hetkeksi MM-kisojen valmistavalle leirille treenaamaan. MM-kisoista haetaan ennätysheittoa, linjasi Erkkola SUL:n tiedotteella.

Hiljattain Oulussa kauden kotimaisen kärkituloksen 60,18 heittäneelle Erkkolalle Pihtiputaan kilpailu oli jo kolmas viikon sisään.

Toni Keränen matkaa myös MM-kisoihin. Hänellä oli selitys vaisulle tulokselleen (siis 75,22).

– Nyt on treenattu silleen, että jos nyt olisi lentänyt pitkälle, olisi tehty treeneissä jotakin väärin, Keränen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Lähde: SUL:n tiedote

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu