Eugenen MM-kisoihin valmistautuva Suomen yleisurheilumaajoukkue toivotettiin perjantaina tervetulleeksi Creswellin pikkukaupunkiin Oregonissa. Eugnen lähellä sijaitseva kaupunki on MM-joukkueen viimeistelyleirin pitopaikka.

Juhlan organisoi paikallinen kestävyysjuoksuvalmentaja ja yleisurheilun ystävä Lonn Robertson, joka uurasti isona apuna Suomen majoitus- ja harjoituspaikkojen löytämisessä ja muissa MM-kisojen viimeistelyleirin järjestelyissä.

Suomen MM-joukkueen leiriä vetävä Jarkko Finni kiitteli juhlassa Robertsonin ja creswelliläisten lämmintä vastaanottoa ja avuliaisuutta. Robertsonia Suomen maajoukkue muisti Paavo Nurmen sekuntikellon tarkalla kopiolla, kerrotaan SUL:n tiedotteella.

Juhla teki vaikutuksen myös urheilijoihin.

– Mahtava tervetuliaisjuhla täällä Creswellissä! Rakastan paikallisia ihmisiä, niin ystävällisiä ja vieraanvaraisia! kirjoitti moukarinheittäjä Krista Tervo Instagram Storiesissa.

Paikalliset olivat rakentaneet suomalaisheittäjille kunnon moukarihäkin. Tervo olikin kiitollinen.

– Näytin moukaritaitojani paikallisille. Ei paras mahdollinen heitto, mutta tunnelma oli tärkeintä. Todella kiva päivä. Erityinen kiitos Lance Dealille (entinen moukarinheittäjä) ja muulle yhteisölle siitä, että saimme tämän mahtavan häkin harjoittelua varten!

Kuvankaappaus: Krista Tervon Instagram Stories

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu