Pituushypyn ME-mies Mike Powell viihtyy nykyisin paljon Suomessa. Tokion MM-kisoissa 8,95 metriä hypännyt Powell ehti viime viikolla opastaa suomalaisia lahjakkuuksia Lempäälässä.

– Jos pituushypyn maailmanennätysmies sanoo, että sinä olet hyvä, niin täytyyhän sinun olla, Mike Powell sanoi SUL:n tiedotteen mukaan Hyppykarnevaaleilla Lempäälän Hakkarin kentällä.

Powellin ohjeissa nuorille korostuivat rentous, tekemiseen keskittyminen ja ponnistuksen ymmärtäminen.

– Ponnistus ei ole sitä, että lyödään jalka lankulle, vaan että sieltä kimmahdetaan vaparin voimalla ja sen ohjaamana ylöspäin, Powell opasti ja näytti mallia.

– Tärkeintä pituushypyssä on saada vauhti säilymään, kun ilmalento alkaa.

Powell puhui myös suhteestaan maanmieheensä Carl Lewisiin. Tämä voitti 17 olympia- ja MM-kultaa ja teki kovaa jälkeä ennen myös juoksuradalla. Lewisin ennätys pituushypyssä on 8,91 metriä.

– Se, että jahtasin Lewisiä teki minulle kehityksen helpommaksi. Hän oli minulle ”jänis”. Vihasin häntä ja se teki kaiken vielä helpommaksi, Powell muisteli SUL:n tiedotteella.

– Kun sanoin, että vihasin Lewisiä, se tarkoittaa, että tein hänestä itselleni vihollisen. Nyt olemme hyviä ystäviä ja aina kun tapaamme hän ottaa ME:n puheeksi. Hän olisin todella halunnut sen. Siihen minä totean vain, että Carl, sinulla on 9 olympiakultaa ja minulla on vain tämä, Powell muistelee.