Lauri Markkanen on ollut koripallon EM-kisojen yksi suurista tähdistä. Markkasen otteet ovat kiinnostaneet luonnollisesti hänen uutta NBA-seuraansa Utah Jazzia.

Jazzin koripallopomo Danny Ainge on seurannut Markkasen tekemistä mielenkiinnolla. Ainge tietää, mistä hän puhuu, sillä hän tehnyt pitkän uransa koriksen huipulla pelaajana, valmentajana ja seurapomona.

Ainge kommentoi Markkasen EM-kisaesityksiä Jazzin haastattelussa. Suomalaistähdet otteet kelpasivat.

– Hän on selvästi (Suomen) paras pelaaja, mutta hän on lisäksi voittanut joukkueita, joilla on parempia pelaajia ja parempia NBA-uria kuin hänellä… Näemme häneltä asioita – kuten levypallojen repimistä ja pitkiä kuljetuksia päästä päähän – joita emme ole aiemmin nähneet (häneltä), ihasteli Ainge.

Markkasen ja Susijengin taival päättyi puolivälierätappioon Espanjaa vastaan. NBA-kausi alkaa lokakuun puolivälin jälkeen.

Markkanen kaupattiin EM-kisojen alla Cleveland Cavaliersista Utah Jazziin.