Seitsenottelija Miia Sillman on kertonut sosiaalisessa mediassa saamastaan ikävästä ”palautteesta”. Eräs naisen seuraaja päätti lähettää tylyn viestin yhden somejulkaisun jälkeen.

– Aikalailla epäterveellisen näköistä tuollainen ruumiinrakenne, viestitti henkilö Sillmanille.

– Aikalailla epäterveellistä ylipäätään kommentoida kenenkään ruumiinrakennetta. Varmaan ymmärrät, että geenit määrittelee ruumiinrakennetta. Se mihin me voimme vaikuttaa on kehon koostumus. Taidat olla kyllä aivan tampio, kuittasi Sillman.

Sillman kirjoitti asiasta enemmän Instagramissa. Hän teki selväksi oman näkemyksensä aiheesta.

– Mun keho, mun säännöt. Keho, joka on tarpeeksi kyvykäs ja toimiva moniin tilanteisiin, linjasi Sillman aluksi.

– Stoorin puolelle kerroin, että sain yksittäisen kommentin siitä, kuinka ”ruumiinrakenteeni on epäterveellisen näköinen”. Asia, johon varsinaisesti en kykene vaikuttaan ja suurimmaksi osaksi siitä saan kiittää vanhempiani. Hieman sama asia, jos ajatellaan koripallon kasvattavan käsien pituutta tai korkeushypyn reisi-,pohje- ja sääriluun pituutta. Toki kiitollinen olen, mikäli pelkällä silmällä näkee esimerkiksi kolesteroliarvojen olevan koholla tai vaikka aivoissa olevan aneurysman. Sekään ei silloin varsinaisesti mene ruumiinrakenne -kategoriaan. No joo, jorinat sikseen.

– Kenekään kehon kommentointi ei ole koskaan ollut ok, eikä varsinkaan enää näillä vuosikymmenillä. Muiden kehoihin puuttumisen kulttuuri on ollut liian kauan elinvoimaisena meidän yhteiskunnassa, mutta itse koen sen olevan jo suht menneen talven lumia. Me urheilijat ainakin pyrimme löytämään sen parhaan ”olotilan”, jossa sekä mieli että fyysinen toimintakyky on parhaimmillaan. Tee säkin näin, ohjeisti Sillman.

Sillman sai paljon tukea ihmisiltä. Muun muassa Lotta Harala, Maria Huntington ja Annimari Korte komppasivat naista.

Päivitys tästä.