Rukan maailmancupin kisoja odotetaan jo vesi kielellä. Hiihtäjien kunto kiinnostaa jo tässä vaiheessa kautta, jonka kruunaavat Planican MM-kisat helmi–maaliskuussa.

Kaikkia kovia nimiä ei kuitenkaan ole mukana. Norjalla on omat ongelmansa, niin myös Ruotsilla.

Ruotsin hiihdon suuri tähti Jonna Sundling ei nimittäin ole mukana. Hän on kärsinyt viime aikoina pitkään riivanneesta flunssasta.

– Positiivinen asia on, että tämä on mennyt parempaan suuntaan ja tulen oloni paremmaksi. Haluan jälleen kilpailla, mutta olen kärsivällinen, jotta vartaloni on varmasti valmis kilpailemaan. On tärkeä kuunnella sitä, avasi Sundling tiedotteella.

Sundling on yksi kauden mielenkiintoisista nimistä. Hän loisti jo viime sesongilla ottaen suvereenin olympiakullan sprintissä.

Ruotsalaistähti teki kuitenkin vielä suuremman vaikutuksen olympialaisten jälkeen. Hän osoitti nimittäin huimaa potentiaalia myös distanssimatkoilla. Sundling oli Falunin maailmancupissa kakkonen 10 kilometrillä (v). Holmenkollenin 30 kilometrillä (p) hän taisteli kolmanneksi.

Uransa päättänyt Therese Johaug on ainakin myyty. Hän on povannut Sundlingista mahdollista manttelinperijää itselleen. Naisten hiihdossa ei ole sitten Marit Björgenin nähty sprintissä ja distanssimatkoilla loistavaa hiihtotähteä.

Ruotsin joukkueesta jää sivuun myös flunssasta kärsivä Marcus Grate.

Ruotsin hiihtojoukkue Rukan maailmancupiin:

Naiset sprintti:

Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Ingrid Hallquist, Frida Karlsson, Emma Ribom.

Naiset distanssimatkat:

Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Ilar, Frida Karlsson, Emma Ribom.

Miesten sprintti:

Edvin Anger, Emil Danielsson, Calle Halfvarsson, Anton Persson, William Poromaa, Oskar Svensson.

Miesten distanssimatkat:

Edvin Anger, Jens Burman, Calle Halfvarsson, Leo Johansson, William Poromaa, Eric Rosjö.