Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan tiedustelleensa maajoukkuehiihtäjiltä heidän suhteestaan alkoholiin. Kahdeksan suomalaishiihtäjä vastasi tiedusteluun.

Joukosta vain Krista Pärmäkoski ei käytä lainkaan alkoholia. Suurin osa kertoi varsin maltillisesta juomisesta.

Sprinttihiihtäjä Lauri Vuorinen teki selväksi, että hänellä on tapana juoda kauden päätteeksi oikein kunnolla. Toki nuo kerrat ovat yksittäisiä ja tapahtuvat kauden jälkeen.

– Ne ajoittuvat kevääseen kauden jälkeen, kun porukalla juhlitaan. Voin puhua asiasta ihan avoimesti. Nykypäivänä on vähän sillä tavalla, että yksikin känni kisakauden aikana, niin jotkut saattavat katsoa vähän pahasti, Vuorinen sanoi Ilta-Sanomille.

– Ei kenenkään tarvitse olla absolutisti. Huipputason kestävyysurheiluun panostaminen ei tarkoita sitä, ettemmekö voisi muutamaa ilta keväisin ottaa vähän rennommin. Jotkut puhuvat siitä enemmän ja toiset tekevät salaa. Treeni- ja kisakauden aikana saatan käyttää alkoholia ehkä pari kolme kertaa, selvitti Vuorinen IS:lle.

Tässä Ilta-Sanomien juttu, jossa enemmän aiheesta.