Hiihdon Venäjän Cupissa on kilpailtu viikonloppuna Syktyvkarissa. Alkukauden varsin vaisusti hiihtänyt Natalja Neprjajeva, joka voitti viime kaudella hiihdon maailmancupin, on nyt tehnyt väkevän paluun huippuvauhtiin.

Neprjajeva voitti 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan. Alkukauden loistavassa iskussa ollut Veronika Stepanova taipui yli 25 sekunnilla.

Valmentaja Juri Borodavko kommentoi Neprjajevan tilannetta Championat-sivustolle. Hän piti näkemästään, mutta myönsi myös ikävän todellisuuden.

– Natalja pystyi voittamaan kisan ja karkottamaan pahimmat pelot. Mutta ei ollut kilpailua, eikä hänen motivaationsa ole korkealla. Olisi hieno nähdä, että Natalja pystyisi pakottamaan itsensä kovaan vauhtiin.

– Tämä on psykologisesti vaikeaa. Jos hän voittaa vauhdilla, joka ei ole parasta mahdollista, voi se myöhemmin osoittautua negatiiviseksi asiaksi. Hänen maksimivauhtinsa voi pudota. Tehtävämme on pitää tuo nopeus hänen kykyjensä tasolla.

– Hänellä on upeaa potentiaalia. Sen saa kyllä esiin. Mutta jotta sen saisi esiin, pitää olla kilpailua ja taistelua. Hänen pitää pakottaa itsensä kilpailemaan kovempia vastustajia vastaan. 20–30 sekunnin ero kakkoseen lamauttaa urheilijaa, väitti kokenut luotsi sivustolle.

Sunnuntaina tuli vähän enemmän haastetta. Neprjajeva voitti 15 kilometrin yhdistelmähiihdon, mutta Stepanova jäi naisesta vain reilu viisi sekuntia.