Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut (hiihdon MM-kisat) järjestetään tänä vuonna Slovenian Planicassa. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi on ennakoinut tulevia koitoksia.

Kisojen ensimmäiset mitalit ratkotaan sprintissä torstaina 23. helmikuuta. MM-kisat päättyvät 5. maaliskuuta miesten 50 km perinteisen kisaan.

Kaikki kisatapahtumat voi katsoa suorana Elisa Viihde Viaplayssa ja valtaosa kilpailuista myös V sport –kanavilla. Selostaja Jussi Eskola odottaa kisoja innolla.

– Planican MM-kisat ovat kauden isoin juttu niin hiihtäjille kuin hiihdon seuraajillekin. Panokset ovat kirkkaasti kauden kovimmat! Jokainen kisapäivä tarjoaa oman jännittävän tarinansa. Suomalaisten osalta kisojen päätösviikonloppu avaa näkymät mahtavalle huipennukselle, silloin hiihdetään odotetut naisten 30 ja miesten 50 kilometriä perinteisellä, fiilisteli Eskola Viaplayn tiedotteella.

Hiihtokuningas Iivo Niskanen on kaiken kansan kiinnostuksen kohteena. Sen tietää myös Sami Jauhojärvi. Olympiavoittaja muistutti kuitenkin myös, että suomalaisilla on yllätyssauma Planicassa.

– Arvokisoissa sprintissä on selkein mahdollisuus yllätyksellisiin tuloksiin, niin myös Planicassa. Joni Mäellä ja Johanna Matintalolla on huippuonnistumisilla hyvät mahdollisuudet hiihtää mitaleille sprintissä. Ennakolta varmin suomalaisten menestysmatka on naisten 30km, jossa Kerttu Niskanen kuuluu ennakkosuosikkeihin ja Krista Pärmäkoski mitaliehdokkaisiin, avasi ”Musti” tiedotteella.