Sara Lappalainen (aiemmin Kuivisto) ei kilpaile viikonloppuna SM-hallikisoissa. Keskimatkojen juoksuista puuttuvat myös Eveliina Määttänen ja Viola Westling.

Katseensa kesäkauteen siirtänyt Lappalainen koki kovia, kun hän harjoitteli Helsingin Mäkelänrinteessä Urhean alppimajaa hyödyntäen. Teknisen häiriön takia alppihuoneen ilmankorkeus nousi jopa 3 000 metriin, kun aikomus oli viettää aikaa 2000 metrissä.

Se maksoi kovan hinnan, ja SE-juoksijan elimistö meni täysin sekaisin.

– Miten sen nyt sanoisi, kaikki meni pieleen tällä hallikaudella. Näytti vielä hyvältä ennen kisoja, mutta kaikkea voi näköjään sattua, Lappalainen avautui SUL:n tiedotteella.

– Juoksukunnossa en tällä hetkellä ole, enkä pysty starttaamaan. Tuli terveydellisiäkin ongelmia, sydämen rytmihäiriöitä ja hengenahdistusta, jatkoi Lappalainen.

Alppimajan ongelmia Lappalainen ei aluksi tajunnut. Päänsärky ja alavireisyys kuuluu normaalisti monesti osaksi vuoristoharjoittelua.

– Puolentoista viikon jakso häiriötilannetta tuli. Loppuvaiheessa kovat harjoitukset menivät väkinäisiksi, myönsi Lappalainen.

– Nyt pitää siirtää katse kohti kesää. Näitä vanhoja vaikeuksia on turha vatvoa enempää, vaikka kaikenlaisia ongelmia on tässä harmillisesti tullutkin. Nyt ensimmäinen tavoitteeni keväälle on juosta paljon, sillä kilometrit jäivät viime syksynä liian vähäisiksi akillesleikkauksesta toipumisen aikana, Lappalainen kertoi.