Seitsenottelija Miia Sillman ei pelkää puhua julkisesti myöskään aroista aiheista. Sillman on nyt nostanut esille sairauden, josta ei välttämättä ole riittävää ymmärrystä ihmisten keskuudessa.

Sillman kirjoitti nimittäin endometrioosista eli kohdun limakalvon sirottumataudista.

– Sitä esiintyy noin 10%:lla naisista. Prosenttilukukin taitaa perustua löydöksiin ja itse endometrioosin diagnosointi on haasteellista sen oireiden ollessa moninaisia, selvitti Sillman.

Sillman luetteli sen jälkeen sairaudelle tyypillisiä oireita, joita ovat kivuliaat kuukautiset ja alavatsakipu, ulostamiskipu, virtsaamiskipu, yhdyntäkipu, vuotohäiriöt (esim. runsaat vuodot tai tiputteluvuoto) ja lapsettomuus.

– Miksi tämä postaus? No siksi, jotta yhä useampi nainen ymmärtäisi hakeutua ajoissa hoitoon ja saisi oireet hallintaan tarpeeksi varhaisessa vaiheessa. Endometrioosin diagnosointiviive kun on edelleen sen 6-9 vuotta. Ps. Tämäkin on sairaus jota ei päällepäin näe, mutta se koskettaa monia naisia ja heidän kumppaneitaan, valisti Sillman.

– Erittäin hyvä postaus Silli, kommentoi Maria Huntington julkaisua.

Kuvat tästä.