Holmenkollenin 50 kilometrin hiihtokisa oli kova rypistys monelle miehelle ja naiselle. Suomalaishiihtäjistä Kerttu Niskanen paljasti oksentaneensa kisan aikana.

Eveliina Piipolle taas tuli lopussa seinä vastaan, mutta hän taisteli lopulta maaliin sijalla kymmenen. Peräpäässä hiihtänyt Rebecca Immonen koki myös kovia.

Hän peittosi lopussa toisen suomalaisen Vilma Ryytyn. Hinta oli kuitenkin kova.

Immonen rojahti maaliin päästyään maahan. 24-vuotias nainen joutui keräilemään itseään pitkään. Lopulta Suomen huoltojoukot auttoivat hänet pois pelipaikalta. Norjalaislehti Dagbladet kauhisteli naisen koettelemusta.

Immonen keräili aikansa itseään. Hän tuli noin 15 minuuttia myöhemmin median eteen, kertoi norjalaislehti.

– Se oli hirveää. En oikein tiedä. Tuntui melko hyvältä, vaikka muut urheilijat olivat minua parempia. Pääjoukko karkasi ensimmäisessä alamäessä, joten en tiedä, kuinka hyvät sukset olivat.

Immonen saavutti siis lopulta Ryytyn. Tuo taistelu vei veronsa.

– Kun sain Vilman kiinni, taistelimme toisiamme vastaan. Yritin kolme kertaa päästä hänestä eroon lopussa. Ensimmäisellä kerralla tuntui hyvältä, mutta viimeisessä ylämäessä minulla ei ollut enää tuntoa jaloissa tai käsissä. Oli melkein pysähdyttävä. Se oli hirvittävää. Olin niin väsynyt, sanoi Immonen nauraen Dagbladetille.

Immonen kirjoitti urakastaan vielä maanantaina Instagramissa.

– Pitkä matka huipulle. Kaikkeni annoin. Mutta hieno kokemus, mahtava kannustus ja upeita ihmisiä, kirjoitti Immonen Instagramissa.