Venäjän hiihtokausi tuli viikonloppuna päätöksen Venäjän Cupin kisoilla. Maan hiihtäjiltä tiedustellaan edelleen tietenkin heidän näkemyksiään kansainvälisestä kilpailukiellosta.

Julia Stupak ei avasi tilannetta Match TV:lle. Hän teki selväksi, ettei seuraa erityisen tarkasti esimerkiksi kansainvälisen olympiakomitean KOK:n linjauksia.

Stupak myönsi kuitenkin myös ikäviä totuuksia venäläisurheilijoiden tilanteesta. Hän väitti, että kilpailun puuttuminen heikentää venäläishiihtäjien tekemistää.

– Tavallaan kyllä. On vain vahvempia tyyppejä. Ja niitä on tarpeeksi. He haluavat voittaa. Tiedän oman tilanteeni. En tuntenut oloani samanlaiseksi Venäjän mestaruuskisoissa kuin kansainvälisen kauden päätöshetkillä. Totta kai sitä haluaa hiihtää hyvin, mutta jollain intuitiivisella tasolla se on erilaista.

– Adrenaliiniakaan ei välity samalla tavalla. Yksinkertaisesti sen vuoksi, että on kilpaillut eri tasolla monta vuotta. Se on kuin lihasmuisti. On aivan eri juttu kilpailla Venäjän mestaruuskisoissa tai cupissa kuin olympialaisissa tai MM-kisoissa. Nuo mitalit lämmittävät mieltä koko loppuelämän, myönsi Stupak Match TV:lle.

R-Sportille Stupak teki puolestaan selväksi, että hän saa pakotteista huolimatta riittävästi suksia. Ongelmat suksien saatavuuden suhteen ovat hänen mukaansa totta Venäjällä alueellisilla tasoilla.

– Jos on sopimus Rossignolin kanssa, ei tarvitse suksia muualta. He lähettävät minulle kaiken. Olen niin kiitollinen, että he eivät ole jättäneet meitä.