Keihäänheittokausi jatkui sunnuntaina Hengelossa. Oliver Helander heitti kolmanneksi tuloksella 80,50. Neljänneksi ylsi 79,93 metriä heittänyt Lassi Etelätalo.

– Tärkeintä oli, että tulos alkoi kahdeksalla, mutta oli se heittäminen aika vaikeaa. Tehoja heitossa on, mutta keihäs lähtee aivan väärään asentoon, Helander kommentoi SUL:n tiedotteella.

­– Viime aikoina ongelmana on ollut, että ranne vähän roikkuu heittovaiheessa ja keihäs lähtee turhan ylös.

Saksan Julian Weber voitti heittämällä viimeisellä kierroksella 87,14 metriä.

Helander odotti jo innolla ensi viikkoa. Silloin on luvassa Paavo Nurmi Games -kisat Turussa. Helander heitti samassa kisassa viime vuonna ennätyksensä 89,93.

– Onneksi pääsen seuraavaksi heittämään suosikkipaikkaani. Uskon, että siellä tuloksetkin paranevat. Paikat ovat ihan hyvässä kunnossa, ei ole estettä heittää pitkälle, näki Helander.

Lassi Etelätalo näki parannusta tekemisessään. Hän myönsi, että tulos ei tyydytä.

– Parempia heitot olivat kuin viime viikolla, mutta tulos jäi vaisuksi. Parissa viimeisessä tuntui ihan ookoolta, mutta heitot lipsuivat sormista läpi, Etelätalo sanoi SUL:n tiedotteella.

Saksan keihäshirmu Johannes Vetter, jonka ennätys on posketon 97,76, jäi surkeaan tulokseen 72,85. Vetter oli lähes koko viime kauden sivussa olkapäävaivojen vuoksi. Kuntoutuminen niistä voi olla erittäin vaikeaa.